duminică, 11 aprilie 2010

cine ne supara?

pentru ca suntem romani, ne dam veseli ca pacala sau flegmatici ca ciobanul mioritic, da' de fapt suntem suparati pe tot si pe toate. si de cand cu criza, am renuntat si la poleiala pomenita anterior.
bun, unii poate o duc bine si au numai reusite in viata de zi cu zi, se bucura de respect, le place totul despre societatea in care traiesc, legile care-i ghideaza (in sensul respectarii sau ocolirii lor), conducatorii care ii... ei bine... conduc..., dar eu, unul, stau la cozi si ma enerveaza ca trebuie sa stau la cozi, ca sunt tratat ca o sluga de cei care-s angajati slugi la stat, ca platesc dari prea mari si apoi le vad improscandu-ma suveran cu toate cele 4x4 roti pe drumurile ciuruite...
ce mai, sunt un roman tipic. cel putin asa cred
si pentru ca o injuratura nu mai valoreaza mare lucru in ziua de azi, m-am gandit sa-njuram organizat. in cor. nu neaparat la unison, ca nu ne doare acelasi lucru pe toti in acelasi timp sau in acelasi fel, da' ma rog... ceva tot o iesi. macar un compendiu de mizerie cotidiana, numai bun de extras subiectele fierbinti in mod constant. si cum bubele pornesc de la oameni (sau va inchipuiti ca relele ne vin de la satanail?!?), as zice ca poate deveni un "hitlist" de indivizi care ne supara. shoot!

p.s.: sub protectia anonimatului puteti sa va-njurati si sefii... ;)

3 comentarii:

  1. uite, ca sa ne lamurim ce si cum, incep eu:

    ma supara taranii care opresc masinile pe muresenilor (strada pe care lociuesc) in miezul zilei, pun avariile si se duc sa-si plateasca facturile la vreo banca. dupa ce ca e o strada foarte circulata si are taman doua benzi in sus si una in jos, mai blocheaza si ei trecerea cu diverse suvuri pen' ca le e greu sa-si miste dosurile de la vreo parcare pana la banca.

    BAH TARANILOR, NU E ULITA LU' TAC-VOSTRU! NU E CAROSABIL CADOU DE LA MUMELE VOASTRE! (mume de care v-as mai zice cate ceva, daca e sa fiu sincer)

    RăspundețiȘtergere
  2. mi s-a atras atentia ca in comentariul anterior am fost necivilizat. are dreptate cine m-a tras de urechi, asa ca imi cer scuze in mod public:
    IERTATI-MA, TARANI ROMANI, pentru calificativul dat acelor mitici...!

    RăspundețiȘtergere
  3. uite, vineri m-a suparat un NESIMTIT de la BCR-Sparkasse. am mers sa pun niste bani intr-un cont - nimic complicat, nimic deosebit. la agentia din piata sfatului.
    pentru cine n-a mai fost pe-acolo, e un local (hei, nu numai bodegile-s localuri!) simpatic, curat, aerisit (mai putin spatiul pentru coada la casierii), o placere sa treci pe-acolo. dar e o problema: la ora de varf (adica la iesirea oamenilor de la munca - oamenii aia care misca banii bancii si ii inmultesc), situatia se prezenta cam asa:
    3 case unde s-ar efectua operatiuni pt persoanele fizice
    2 casieri prezenti in scaune
    1 casiera care muncea.
    ok, o sa ziceti ca poate o casa era inchisa din lipsa de personal - buget, organigrama, alea-alea. desi erau vreo trei consilieri la mese facand... mai nimic. dar de ce o singura casa operationala?

    pai pentru ca domnul NICOLAE OVIDIU CIUCUREL, nesimtitul de care vorbeam, avea povesti in program. timp de vreo 10-15 minute a discutat despre "ce conturi poate sa vada si ce conturi nu se vad", situatia salariilor in romania versus cea din strainatate, situatia financiara globala, piata muncii, rentabilitatea diferitelor conturi etc. facea asta cand am ajuns la agentie si a continuat sa o faca si dupa ce am plecat de acolo. interlocutorul era un individ cu aspect de valutist. de fapt nu de valutist, ca aia purtau sacou visiniu si burta de rigoare. asta era cocalarul clasic: adidasi, trening de foita cu aspect neglijent, barba de trei milimetri ca sa se vada ca e barbat, pitzi imbracata elegant ca accesoriu la ceasul de la mana... si, probabil, o masina parcata aiurea pe carosabil sau pe trotuar.
    m-am fatzait pe langa ei, m-am dat mai aproape, am ascultat o parte din conversatie... nimic! ciucurelul s-a uitat la mine, apoi mi-a intors regeste profilul si si-a continuat dialogul "casual". deh, era la munca la o ora de varf, nu putea fi deranjat!

    domnilor de la BCR, nu cred ca sefii de la Sparkasse v-au cerut sa angajati si nesimtiti! daca individul in discutie (care nu e la prima manifestare de acest gen, v-o spun din proprie experienta) nu vrea sa isi faca treaba, poate imi oferiti mie postul, ca stiu ce-i aia respect fata de clienti!

    RăspundețiȘtergere