luni, 19 aprilie 2010

povestile cu politisti

va uitati la filme gen csi (alea multele), jordan, ncis etc? cred ca majoritatea se uita, fie pentru a admira scamatoriile tehnice ale criminalistilor, fie pentru a invata ce sa nu faca daca incalca legea.
oricum, ideea e ca orice ai face, oricat timp ar trece, tot e ceva ce te da de gol, ca oamenii aia gasesc mereu un detaliu microscopic care sa te incrimineze. educatie cu televizorul...

dar am stat si eu sa ma uit la ce vad pe ecran si sa compar cu realitatea (hei, cele de mai sus sunt filme!). si am socotit asa: la cate crime se comit zilnic, daca aloci 5 criminalisti si politisti fiecarui caz, cu 2-3-4 zile de activitate dedicata, cu echipamente de milioane de dolari si consumabile scumpe, cu spatii generoase si amenajari de lux, cu deplasari si alte cheltuieli conexe... ar trebui sa se bage tot pib-ul in "organe". chiar credeti ca asa merg treburile?
tocmai am citit pe wikipedia, new york-ul a "servit" in 2008 nu mai putin de 523 de crime raportate. aproape doua pe zi... si cica e una din metropolele americane cele mai "cuminti"! tare as vrea sa vad cum isi impart ei bugetul si cate crime raman cu autori necunoscuti... ;)

chiar! stie careva vreun laborator de criminalistica dotat macar pe departe ca alea din csi? :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu